• Badrum

 • Badrum i en lägenhet i Karlstad

  I det här badrummet, som ligger centralt i lägenheten, fungerar ett fönster mot allrummet som naturligt ljusinsläpp. Fönstret är begagnat samt av äldre modell och dess placering, i en tjock murstock, ger extra karaktär till rummet.

  Materialval
  Vägg: Vit glasmosaik 2×2 med mörka accenter i brunt/guld. Bisazza mosaik 2×2
  Golv: Svart skiffer lagt med fris runtom och inslag av samma Bisazza mosaik.
  Vit marmor i brytstensmosaik i duschen.
  Fönsterbänk: Ölandskalksten

 • Badrum i en lägenhet i Stockholm

  Här möttes vi av ett 5 meter långt och drygt 1 meter brett badrum med dörren på kortsidan.

  Genom att flytta dörren till mitten av den långa väggen och sätta en markering i form av en ark vid ”badkarsdelen” där vi samtidigt dolde några stammar trollade vi bort upplevelsen av att rummet var så avlångt. Här valde vi stenmosaik, svart skiffer på golvet, kalksten som bänkskiva vid handfatet och som träslag massiv teak.

  Lägg märke till att väggen till höger om den kaklade hyllsidan är framflyttad för att ge plats till den dolda vattenbehållare och nischen till den vägghängda toan. Det lilla mellantaket och skiljeväggen döljer nivåskillnaderna mellan väggen bakom toan och väggen bakom teakhyllan samt väggen ovanför mellantaket. Det smälter samtidigt ihop med avslutningslisten av den kaklade delen av väggen.

  Teaktrallen runt badkaret har designats för att lätt släppa igenom vatten, så att det inte skvätter
  ut på golvet framför badkaret. Det är också anledningen till att golvet under badkaret och trallen är några centimeter lägre så att de skapar en tröskel till eventuellt svallvatten. Trallen som döljer tröskeln går lätt att plocka bort för att underlätta skötsel och städning.

 • Badrum på Tynäs Hammarö

  Uppdraget här var att förvandla en vanlig gäststuga till ett övernattningsspa för gäster.

  Vi tog bort takstolarna och ersatte dem med en limträbalk i nocken. Detta gjordes för att kunna lyfta innertaket till yttertakets nivå och lutning. Resultatet blev ett stort utrymme med snett innertak upp till nock samt med en takhöjd på drygt 3 meter. Därefter byggde vi badrummet i ett hörn av stugan och lät väggarna sluta i det gamla innertakets nivå, dvs. 2,30 meters höjd.

  Eftersom det inte fanns något fönster i det nya badrummet förbättrade vi ljusförhållandet med ett sådant. En pelare i mitten av våtutrymmet tjänar som avlopp till dusch och badkar och det finns en integrerad golvbrunn och ett bredavlopp via trappsteget.

  Utöver detta så är samtliga kranar och duscharmaturer nedfällda i en specialtillverkad panel i rostfritt stål på badkarssidan och en handukstork på handfatssidan. Viktiga detaljer är också att det finns många nischer och småhyllor som fungerar som avställningsytor för levande ljus eller badrumsprylar.